Hvorfor er det vigtigt at have kontrol over din kapital når du spiller online?

40 DK Husk Kapital Featured

Når det kommer til betting, så handler det om at have styr på dine finanser. Det er ikke ligegyldigt, hvad du spiller på, og hvor meget du spiller for, og derfor handler det om at håndtere pengene bedst muligt. Det anbefales aldrig at indbetale mere til en spilkonto, end hvad godt er, og det bedste er, at du enten ugentligt eller månedligt beslutter dig for, hvor meget du indbetaler til din spilkonto. Det kan være fristende at spille alle dine penge op – også de gevinster, du vinder – men det er ikke noget, der kommer noget godt ud af. Du skal nemlig have kontrol over dine midler, for på den måde kommer du længst – og det er også det, der sikrer dig, at du på sigt får mest muligt ud af dine gevinster. Når du spiller, handler det om at spille klogt.

Martingale systemet

40 DK Martingale

Martingale systemet er et management system, som har sine rødder i casinoverdenen og er særligt blevet udviklet til brug ved roulette spil. Det grundlæggende princip går ud på, at du fordobler din oprindelige indsats hver gang, du taber. Tanken bag denne strategi er, at du statistisk ikke kan blive ved med at tabe, og i sidste ende vil have tjent flere penge, end du har tabt, når du bliver ved med at insistere på store indsatser. Mange mener dog, at Martingale er et yderst risikabelt system, hvor du hurtigt taber mange penge, og det er derfor primært et system, der benyttes af spillere med mange penge at indsætte.

Kelly Kriteriet

40 DK Kelly Criteria

Kelly kriteriet er et noget mere komplekst system, som dog benyttes af mange professionelle spillere. Her benytter du en matematisk formel for at udregne, hvor stor en gevinst du bør placere på hvert enkelt bet. I formlen medregner du altså, hvor mange penge, du i alt har til rådighed, og hvor stor en potentiel gevinst du kan vinde. Formlen ser således ud: (bp – q) / b = f. Her er “b” det sammenlagte beløb du kan vinde, mens “p” er sandsynligheden for, at dette bet vinder (f.eks. 40%). “Q” er til gengæld sandsynligheden for, at dit bet taber, og “f” er dermed formlens løsning og den foreslåede indsats, som du bør indsætte på et bet.

Nummerrække systemet

40 DK Nummerrække Systemet

Nummerrække systemet er endnu en metode til penge management, som ligeledes benytter en formel, der tager indsats, odds og potentiel gevinst med i betragtning. Du sætter de forskellige beløb og numre for din indsats, odds og gevinst op i en nummerrække, og følger derefter et særligt system for, hvornår tal skal trækkes eller fratrækkes. Nummerrækken bliver gradvist længere og længere for hvert af dine bets, og alt efter, om du vinder eller taber, tillægger eller fratrækker du tal. Nummerrækkens facit giver dig dermed svaret på, hvor stor en indsats du bør placere på hvert individuelt bet.

Hold altid styr på dine bets

Spil aldrig for mere, end du har sat dig for, for kun på den måde kan du bevare kontrollen og sikre dig selv, at det ikke løber løbsk. Det handler om at passe på din økonomi, og det kan du bedst muligt, når du sætter dine egne grænser og ikke lader dig friste. Hvis du endnu ikke har sat dine egne rammer for, hvor meget du kan spille for, så kan det være en rigtig god idé at gøre det, inden du går i gang. Dem, det løber løbsk for, er dem, der ikke har sat nogen grænse, og så er alle pengene pludselig væk. Hvis du forbereder dig godt og sætter dine egne grænser, vil det ikke ske for dig, når du spiller, og så vil det udelukkende blive en rigtig god oplevelse at spille.

Det kan være en rigtig god idé at undersøge, hvad reglerne for udbetaling er hos den spiludbyder, som du spiller hos, og så kan du ellers aftale med dig selv, at hver gang du har vundet en gevinst, der er større end det, du har spillet for, så kan du trække den ud til dig selv. Så bliver det forsvarligt spil, som sikrer dig, at du aldrig spiller for mere, end du har besluttet dig for. Når du passer på din kapital, kan betting blive en mere end almindeligt god oplevelse, og der er ingen grund til ikke at kaste dig ud i det, når blot du tænker dig godt om, bevarer din kontrol og samtidig sætter grænser for, hvor meget der skal spilles for, og hvor ofte der skal spilles. Husk, at det helt og alene er dig, der bestemmer, så tag kontrollen over spillet.