Superliga: Kommer AGF tilbage på sporet hjemme mod FCK?

Superliga AGF

Efter en tredjeplads efter 11. Runde var færdigspillet, begyndte det i den grad at ligne, at det uforløste potentiale endelig ved at blive forløst. Ikke at der tale om mesterskaber, Champions League-deltagelse og alle de andre jokes som florerer om klubben fra smilets by, så snart de får lidt medvind.

Superliga AGF spil

Århus AGF

AGF var flyvende og fik en masse overbevisende sejre, hvorfor kampen i runde 12, ude mod Randers FC, skulle cementere den fantastiske stime. Dog gik det ikke som AGF havde håbet, og de taber 2-0 i en kamp hvor der ikke bliver skabt det helt store. Det var dog blot et lille bump på vejen, og mod rækkens absolutte bundhold, Silkeborg, skulle aarhusianerne tilbage på sejrssporet.

Man siger at historien gentager sig selv, hvilket den også gjorde i sidste runde i Aarhus. Man fristes nærmest til at sige “selvfølgelig var det AGF som skulle kickstarte Silkeborgs sæson”. Med et propfyldt Ceres Park, og en føring på både 2-1 og 3-2, lykkedes det alligevel Silkeborg at vende forestillingen og slippe afsted med en sejr på 3-4, foran mere end 22.000 fremmødte aarhusianere.

Hos mandagens modstanderne fra FCK, har de seneste kampe ej heller helt gået som man havde håbet. I runde 12 tabte man blandt andet det københavnske derby med 3-1, ude mod Brøndby, og man har blandt andet lukket 2 mål ind hjemme mod Silkeborg i runden før og spillet 1-1 med upåagtede Hillerød, og måtte ud i straffesparkskonkurrence, før man kunne gå videre til næste runde. Ligeledes bød slutningen af august og september på nederlag til Riga FC, AaB og Hobro. Med mange nye til- og afgange i det netop overståede transfervindue, er det tydeligt at se, at FCK har haft lidt problemer på det seneste. Spændende skal det dog blive og se, om Københavnerne kan følge op på 3-1 sejren over Esbjerg fB, når der er en udekamp i Europa League kamp Dynamo Kiev i midtugen, før klubben skal et smut til Aarhus den efterfølgende mandag.

AGF har brug for point, for ikke at ryge ud af Mesterskabsspillet

Efter en masse gode kampe i træk, har AGF ikke fået point i de seneste to kampe. Med et kæmpe midterfelt, hvor blot 4 point skiller nummer 9 og nummer 3, kan et nederlag sende AGF væk fra mesterskabsspillet og ned i nedrykningsspillet. Heldigvis er Grundspillet kun halvvejs, og det vil ikke være katastrofalt for AGF ikke at få 3 point, men det vil helt sikkert lune på pointkontoen at få point i én af de kampe man afskriver når man ser kampprogrammet før sæsonen starter.

FCK skal vinde for at hænge på FCM i mesterskabskampen

FCKs dominans i den Danske Superliga kan man ikke komme udenom, men denne sæson har været en lidt anderledes sag, da spillet ikke har været prangende, lidt ligesom rækkens førerhold FCM. Den helt store forskel er, udover at FCK spiller europæiske kampe, at FCM vinder deres kampe, selvom de spiller forfærdeligt. Derfor er FCK, før 14. runde, 4 point efter midtjyderne, hvorfor kun en sejr tæller. FCK er kommet en smule tilbage på sporet med sejren over Esbjerg fB i forrige spillerunde, og specielt den dobbelte målscorer Michael Santos så god ud kampen igennem, i et angreb hvor den fortabte søn, Nicklas Bendtner er begyndt at trænge sig på til mere spilletid, dog uden at det har resulteret i nogle mål fra den tidligere landsholdsspiller. Spørgsmålet er, om Bendtner får lov til at danne angrebsduo med Michael Santos, eller om Ståle Solbakken giver Pieros Sotiriou chancen i stedet for.

Mustafa Bundu – Michael Santos, hvem kan sætte deres hold i gang?

De to angribere er to herrer i målform. Michael Santos har i 7 kampe nettet 4 gange, hvor Mustafa Bundu har garnet 6 gange og lavet 4 assists i 13 kampe i Superligaen. Med de store problemer som FCK har haft i angrebet denne sæson, så er Santos, på nuværende tidspunkt, manden der skal løse den offensive opgave for københavnerne. Santos har en scoringsprocent på 40 %, hvilket er højere end Brøndbys Kamil Wilczek. Kommer Santos først frem til en afslutning, skal Jovanovic være vågen.

Mustafa Bundu går langt mere med i AGFs opbyggende spil og der får forholdsvis meget spil igennem ham, hvis man sammenligner ham med Michael Santos. Med over 26 afleveringer per kamp, sammenlignet med Santos’ 13, er Bundu en katalysator i det chanceskabende spil, hvorfor der bliver brug for den fart han kan bringe, for at komme ind bag den københavnske forsvarskæde.

Hvordan ser de seneste indbyrdes opgør ud?

Tager man et kig på de 10 seneste indbyrdes opgør, som tæller 9 kampe i Superligaen og én kamp i Sydbank Pokalen. Her er det blevet til 9 sejre til FCK og blot én enkelt uafgjort, som kom da AGF, hjemme, spillede 1-1 i august 2018. Ellers har FCK siddet tungt på AGF, hvilket også viser sig i mål scoret mellem de to hold. FCK har scoret 23 gange og AGF har blot fundet vej til netmaskerne 7 gange.

Det er ligeledes værd at bemærke at der i de seneste seks opgør har FCK i tre kampe scoret 4 mål, dog har det alle gange været hjemme i Parken. AGF har ligeledes blot scoret én enkelt gang på hjemmebane i de seneste 10 opgør (kom tilbage i august 2018, da de spillede 1-1), hvorfor FCK virker til at have godt styr på De Hvide fra Fredensvang.

En drabelig duel kommer til at udspille sig

Ser man på de tørre facts, så er der ingen tvivl om at FCK har et historisk godt overtag på mandagens modstander AGF. Men når man har FCKs tætpakkede kampprogram in mente, samt de har været en tur i Ukraine om torsdagen, så kan man ikke fortænke sig i at FCKerne vil være trætte, både fysisk men også mentalt.

Selvom AGF har dummet sig, måske ikke så meget i udekampen mod Randers, men mere i hjemmekampen mod Silkeborg, så vil de helt sikkert gerne tilbage på sporet, hvis ikke med en sejr, så i det mindste med point.

Det kan både blive fugl og fisk i en kamp som denne. Men eftersom 6 af de seneste 10 indbyrdes opgør og ikke mindst 4 af de seneste 6 kampe har haft minimum 3 scoringer, anbefaler vi at spille på over 2,5 mål til odds 1.90 hos Bet365.

500kr
100 % bonus op til 500 DKK
Bet Nu
  • Cash-Out Ikke-Afgjorte Væddemål
  • Markedets Bedste Promotions
  • Over 30 forskellige Markeder
500kr
100 % bonus op til 500 DKK
Bet Nu
  • Cash-Out Ikke-Afgjorte Væddemål
  • Markedets Bedste Promotions
  • Over 30 forskellige Markeder
888sport Anmeldelse
R&V +18: | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | ROFUS.nu | StopSpillet.dk