Superliga: Får Brøndby bugt med deres onde ond hjemme på Brøndby Stadion?

bronby stadion superliga

Søndagens kamp mellem Brøndby IF – Esbjerg fB kan godt gå hen og blive en forfærdelig omgang for Vestegnens drenge, da Esbjerg er ét af de mandskaber, der har gjort meget ondt på de blå/gule i de seneste indbyrdes opgør. 

bronby stadion superliga

Får Brøndby bugt med deres onde ond hjemme på Brøndby Stadion?

For at starte med søndagens gæster, så har Esbjerg fB haft en meget skidt start på denne sæsons 3F Superliga Grundspil. Ved halvvejsmærket (efter runde 13) lå esbjergenserne på en 13. plads, ligesom det er tilfældet efter 15 runder. Klubben har ikke haft held med at kickstarte anden halvdel af Grundspillet, hvorfor det blot er blevet til ét point i de to første kampe hvortil målscoren er blevet forværret til -13. Blot to kampe er blevet vundet i løbet af hele sæsonen, hvor den ene rent faktisk kom efter en 3-1 sejr, hjemme på Blue Water Arena, over netop søndagens modstander Brøndby IF. Der har ligeledes ikke været meget at juble over i denne sæson for sidste sæsons bronzevindere, hvorfor 3 point vil lune gevaldigt på den slunkne pointkonto.

Værter, Brøndby IF, har omvendt vestjyderne, haft en sæson på det jævne, hvor realisten vil mene at ærkerivalen fra FCK samt de midtjyske ulve fra FCM er mere eller mindre sikre på at slutte som nummer 1 og 2. Brøndby indtager en øjeblikkelig 3. plads, hvilket må tænkes at være det bedst tænkelige scenarie for klubben med de høje ambitioner. 9 sejre, 5 nederlag og blot én enkelt uafgjort (2-2 ude mod Randers i runde 2) er det blevet til i de første 15 kampe, og vil man holde trit med toppen, da skal der meget gerne sættes 3 point i banken, når man møder rækkens nummer 13 på hjemmebane.

Brøndby mangler skarphed uden topscorer Kamil Wilczek

Brøndby må til kampen mod Esbjerg undvære topscorer Kamil Wilczek endnu engang, efter han blev præsenteret for et direkte rødt kort, i overtiden mod Randers FC. I seneste runde var Brøndby en tur i Søhøjlandet, hvor Silkeborg blev besejret med 0-1 og dermed kunne man vende hjem til Vestegnen med en 3 point og et, på papiret, velgjort job. Det skal siges at Silkeborg ikke kom frem til det helt store, og mistede den smule farlighed de havde, da Silkeborgs skarpretter, Ronnie Schwartz, måtte udgå med en skade i første halvleg.

Brøndby kom derimod frem til rigeligt med chancer, men kunne simpelthen ikke få puttet den ind, blandt andet takket være en storspillende Rafael Romo i Silkeborgmålet. Det var let at se, at holdet manglede Superligaens topscorer, og havde han været på banen, var sejren helt sikkert blevet større. Spørgsmålet er nu, kan offensiven stepper op mod ligaens, med afstand, dårligste udebanehold målt på point (1 point)?
Brøndby er 3F Superligaens næstbedste hjemmehold, målt på antal point (18), hvor kun FCK har fået flere (19). Målscoringsmæssigt har Brøndby scoret 21 gange i sine 8 hjemmekampe, hvilket giver et gennemsnit på over 2,5 mål pr. kamp. Derfor burde der også være mål i støvlerne på søndag, på trods af at man er uden Kamil Wilczek, samt det ikke så alt for godt ud med afslutningerne i sidste weekend mod Silkeborg.

Esbjerg har også svært ved at score på udebane

Det har været et langt sejt efterår for spillere, stab og fans af Esbjerg fB. Ligeså meget som det var stolpe-ind i sidste sæson, har det virkelig været stolpe-ud i indeværende. Sidste sæsons bronzevindere har haft en forfærdelig sæson indtil videre, hvor der blot er hentet 10 point i 15 kampe. Af de 10 point, er blot ét af disse kommet på udebane, hvor målscoren samtidig hedder 2-12. Det er dog ikke fordi esbjergenserne har vadet i scoringer på hjemmebane, men det er dog alligevel blevet til 10 træffere på eget græs. Der er dog ingen tvivl om, at det bliver en svær opgave for Lars Olsens tropper at få finde løsningen på scoringskrisen efter blot at have dannet par i godt og vel 10 dage.

Seneste holdnyt er, at Lars Olsen er blevet træner og klarede 1-1 hjemme i debuten mod AC Horsens, hvor det lignede at man prøver at få stabiliseret defensiven, hvorfor den offensive del, kom i den sekundære række. Ser man ligeledes på Esbjergs seks udekampe i sæsonen, har man lukket i gennemsnit 2 mål ind pr. kamp, hvorfor det giver god mening med Lars Olsen, at starter med at få lukket af bagtil.

Jacob Lungi Sørensen – Hany Mukhtar, hvem vinder kampen på midtbanen?

Der er ingen tvivl om, at hvis Esbjerg skal lykkes med at lukke af bagtil, så kræver det at man ikke falder igennem på midtbanen. Brøndby stiller normalt op med fem spillere på midtbanen, hvilket stiller endnu større krav til Esbjergs midtbanespillere. Esbjerg fB har for det meste stillet med en central midtbane bestående af unge Jacob Lungi Sørensen og georgiske Lasha Parunashvili, hvor Lungi er dem mere bolderobrende og tacklende spiller, og Parunashvili er mere fokuseret på det fremadrettede spil. Lungi er den spiller i 3F Superligaen med tredjeflest tacklinger (45), kun overgået af Alexander Bah (46) og Carlos Zeca (47). Ligeledes deler han andenpladsen for flest duller vundet langs jorden (92) og har sjetteflest bolderobringer (30). Der er derfor ingen tvivl om, at Esbjerg skal have det bedste ud af unge Lungi, for at holde Brøndbys midtbane i skak.

Overfor Lungi, kommer Hany Mukhtar med højst sandsynlighed til at husere. Den kreative tysker er snart fortid i Brøndby, da han til vinter skifter Vestegnen ud med USA og Nashville SC. Selvom Mukhtar kun har fået spilletid i 8 kampe i sæsonen, er han spilleren der kan skabe det uventede for Brøndby, da hans niveau, når han rammer dagen, er ufattelig højt. Desværre for Brøndby, har Mukhtar ikke levet op til forventningerne, og der er derfor ingen tvivl om at han får sin sag for, når han kommer til at stå overfor Jacob Lungi. Mukhtar kan blive nøglen til Brøndbys succes i kampen, sammen med sin makker Dominik Kaiser, nu hvor de blå/gule er uden Josip Radosevic og Simon Tibbling på den centrale del af banen.

Esbjerg har et overordentlig godt tag på Brøndby

Esbjerg er om nogen en hademodstander for Brøndby, hvor man i de seneste 10 ligaopgør mod vestjyderne blot har formået at komme sejrrigt ud af opgøret to gange. Desuden har man spillet tre kampe uafgjort og tabt hele fem kampe.

Det pudsige er dog, at selvom Brøndbys målscorer hedder 11-12, har man altså kun hentet halvt så mange point (9 point) som Esbjerg har (18 point), i de 10 seneste indbyrdes opgør. På Brøndby Stadion er de seneste fem opgør endt med blot én sejr, hvor man samtidig har spillet uafgjort to gange, samt tabt to gange. Den seneste Brøndbysejr over Esbjerg skal findes tilbage juli 2016, hvor man hjemme vandt med 4-0.

For vestjyderne har man vundet de seneste fem opgør mod Brøndby, hvilket, som nævnt tidligere, må give en tro på, at man har muligheden for at tage 3 point med hjem over broen til det vestjyske. Det kan dog godt virke som en mere eller mindre umulig opgave, men taget i betragtning af hvad Brøndbys offensiv viste i Silkeborg og at Lars Olsen vil sørge for at der bliver lukket godt af bagtil, er det måske ikke ligeså urealistisk, som det måske ser ud til ved første øjekast.

Brøndby fokuserer på offensiven, Esbjerg på de defensive pligter

Selvom det har set håbløst ud til tider for Esbjerg, må de alligevel komme med en vis portion optimisme til kampen på Brøndby Stadion, hvor man er rejst hjem fra de to seneste opgør på Vestegnen med en 0-1 sejr i bagagen.

Ligeledes vil det være “typisk Brøndby” at sætte point til, eller endda tabe i en hjemmekamp mod rækkens nummer 13, og som kun har scoret to gange på udebane i sæsonen.

Men når alt kommer til alt, så ligner Esbjerg en klub der kommer til Brøndby med målet om at spille til nul, og prøve at komme afsted i kontrafasen og dermed tage de få muligheder der byder sig i løbet af kampen og måske få puttet en enkelt pind ind. Det er derfor ikke umuligt at forestille sig en kamp, hvor der bliver scoret under 2,5 mål i kampen, selvom Brøndby i denne sæson har for vane at have hjemmekampe med masser af mål, hvor gennemsnittet ligger på 4,25 mål pr. hjemmekamp (34 mål i 8 kampe). Skulle spillet, under 2,5 mål, friste, kan dette findes til odds 2.20 hos Betfair

Vi søger dog mod et mere favorabelt spil, som lyder på, at Brøndby er eneste hold der scorer på søndag, hvilket kan spilles til odds 3.10 hos 888sport.

500kr
100 % bonus op til 500 DKK
Bet Nu
  • Cash-Out Ikke-Afgjorte Væddemål
  • Markedets Bedste Promotions
  • Over 30 forskellige Markeder
500kr
100 % bonus op til 500 DKK
Bet Nu
  • Cash-Out Ikke-Afgjorte Væddemål
  • Markedets Bedste Promotions
  • Over 30 forskellige Markeder
888sport Anmeldelse
R&V +18: | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | ROFUS.nu | StopSpillet.dk