Tuchel vejer ind på nye ændringer i Champions League

Thomas tuchel 4
Thomas tuchel 4

Thomas tuchel

Thomas Tuchel har givet sin ærlige vurdering af de formodede ændringer, der skal foretages i Champions League, startende fra 2024.
Chelsea manager Thomas Tuchel er imod ændringer i Champions League. Den foreslåede ændring vil se klubber spille flere inventar i gruppespillet.

Blues er allerede indstillet til at fuldføre en 58 eller 59-game sæson i år. Det samlede beløb ville blive øget i fremtiden, med fire ekstra kampe tilføjet til gruppefasen i Champions League fra 2024.

Sammen med UEFA’s moderniserede Nations League og FIFA’s nye Club World Cup turneringsforslag mener Tuchel, at spillere på de bedste klubber bliver skubbet ud over deres fysiske grænser.

Det stemmer overens med de seneste kommentarer fra Manchester Citys stjerne Ilkay Gundogan, der siger, at spillerne bør overvejes, før UEFA træffer sådanne beslutninger.


„Jeg er ikke sikker på, om jeg kan lide det, fordi jeg kun kan se mange flere spil i den tidsplan, vi har. Det er meget svært for mig at blive begejstret for det,“ sagde Tuchel til Sky Sports foran Champions League-semifinalen mod Real Madrid.

„Med disse diskussioner om Super League glemmer vi, at vi nu har et nyt format i Champions League. Spurgte de nogen træner om det? Det tror jeg ikke. Spurgte de nogen spillere om det? Det tror jeg ikke.

„Vi har en Nations League, et nyt mesterskab for klubberne, så meget mere ting og så mange flere spil, EM i sommeren, det er bare flere og flere spil. Hvem skal spille disse spil?

„Samtidig har vi kun tre erstatninger per spil her i Premier League. Nej, jeg er ikke glad for dette format.“

Flere og flere spillere forventes at give udtryk for dette i de kommende dage, og UEFA kan også overveje at se på deres foreslåede plan igen.