Premier League-klubber stiller krav til ‘Big Six’ ledere

Premier League
Premier League

Premier League

Ifølge en nylig rapport har Premier League-klubberne stillet nogle krav til „Big Sex’ ledere med hensyn til deres fremtid.
De såkaldte „Big Six“ -klubber har netop modtaget en række krav fra Premier League under det seneste møde mellem klubber. Det, de gjorde med forslaget om European Super League, er et skridt, der plettede tilliden mellem alle klubber. Ifølge Sky Sports tog Premier League formand Richard Masters allerede det første skridt til at straffe disse klubber. På et møde med disse institutioner krævede han, at topledere skulle træde tilbage fra deres respektive klubber.

Han vil efter sigende have chefen for Chelseas formand, Bruce Buck. Masters vil også have Vinai Venkatesham til at træde tilbage fra sin rolle som Arsenals øverste leder. Det samme gælder for Tom Werner i Liverpool og Ferran Soriano i Manchester City. Manchester United er en anden historie, fordi Ed Woodward allerede annonceret, at han træder ned fra sin position i slutningen af denne sæson.

Vil ejerne også træde ned?

Denne ene er den ultimative drøm, som mange af de ‘Big Six’ tilhængere har, men det er meget sværere, at mange tror. Vi taler om de fleste interessenter i hver af disse klubber, som ville være nødt til at sælge, hvis de ønskede at forlade. Selvom trykket vil holde dem på tæerne i et stykke tid, er det næsten umuligt at få dem til at forlade.

Alle tilhængere kan gøre er at få de øverste ledere fratræden, men ejerne vil ikke forlade, medmindre de vil. De vil heller ikke opgive deres idé om at ændre sporten, så modellen bliver mere „Amerika“ til deres økonomiske behov. Det var kun en runde mellem disse klubber og tilhængerne. En kamp er tabt, men krigen er kun ved at komme i gang.