„Jeg vil aldrig undskylde for, hvem jeg er“ — Rashford reagerer på racistisk misbrug

Rashford
Rashford

Rashford

England fremad Marcus Rashford har skrevet et åbent brev til fans efter tilbageslag fra hans straf miss i Euro 2020-finalen.
Marcus Rashford har undskyldt for sin straf miss i Englands skudtab til Italien i Euro 2020-finalen, men han „vil aldrig undskylde for, hvem jeg er“.

Den 23-årige, sammen med Jadon Sancho og Bukayo Saka, savnede sit spotspark i søndagens finale, da Three Lions styrtede ned til en 3-2 shootout nederlag til Italien, efter at have trukket 1-1 efter ekstra tid.

Englands trio blev senere udsat for racistisk misbrug på sociale medier i slutningen af kampen. I Rashfords tilfælde tog trolde dog tingene et skridt videre. De huggede et vægmaleri af fremadrettet i hans hjemby Withington, Manchester. Det fik vrede reaktioner fra både venner og fans, og nogle mennesker gik endda til besværet med at forsøge at dække vægmaleriet med beskeder om støtte i stedet.

Nu har Rashford delt et åbent brev på tværs af sine sociale mediekanaler for at tage fat på hans straffespark, det bånd, han har dannet med sine engelske holdkammerater denne sommer, kritikken rettet mod ham, og de venlige beskeder fans havde sendt ham.

Rashfords erklæring i fuld

„Jeg ved ikke engang, hvor jeg skal starte, og jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal sætte ord på, hvordan jeg føler lige nu.

„Jeg har haft en svær sæson, jeg tror, det har været klart for alle at se, og jeg gik nok ind i den finale med manglende tillid. Jeg har altid støttet mig selv for en straf, men noget føltes ikke helt rigtigt.

„Under det lange opløb sparer jeg mig selv lidt tid, og resultatet var desværre ikke, hvad jeg ønskede. Jeg følte, at jeg havde svigtet mine holdkammerater. Jeg følte, at jeg ville svigte alle. En straf var det eneste, jeg var blevet bedt om at bidrage til holdet. Jeg kan score straf i søvne, så hvorfor ikke den?

„Det har spillet i mit hoved igen og igen, siden jeg slog bolden, og der er nok ikke et ord til at beskrive, hvordan det føles. Endelig. 55 år. 1 straf. Historie. Jeg kan kun sige undskyld. Jeg ville ønske, det var gået anderledes.

„Mens jeg fortsætter med at sige undskyld, vil jeg råbe mine holdkammerater ud. Denne sommer har været en af de bedste lejre, jeg har oplevet, og I har alle spillet en rolle i det.

„Der er bygget et broderskab, der er ubrydeligt. Din succes er min succes. Dine fiaskoer er mine.

„Jeg er vokset til en sport, hvor jeg forventede at læse ting skrevet om mig selv.

„Uanset om det er farven på min hud, hvor jeg voksede op, eller senest hvordan jeg vælger at bruge min tid på banen.

„Jeg kan tage kritik af min præstation hele dagen lang, min straf var ikke god nok, det skulle have gået ind, men jeg vil aldrig undskylde for, hvem jeg er, og hvor jeg kom fra. Jeg har ikke følt et mere stolt øjeblik end at bære de tre løver på mit bryst og se min familie heppe på mig i en flok af 10’ere tusinder.

„Jeg drømte om dage som denne. De beskeder, jeg har modtaget i dag, har været overvældende og at se reaktionen i Withington havde mig på randen af tårer. De samfund, der altid svøbte armene omkring mig, holder mig stadig oppe.

„Jeg er Marcus Rashford, en 23-årig sort mand fra Withington og Wythenshawe, South Manchester. Hvis jeg ikke har andet, har jeg det.

„For alle de venlige beskeder tak. Jeg vil være stærkere tilbage. Vi vil være stærkere tilbage.“

Den offentlige reaktion
En overflod af breve af god vilje og støtte er kommet Rashfords vej, hvoraf nogle delte han på sociale medier.

Englands holdkammerater Harry Kane, Tyrone Mings og Kalvin Phillips har offentligt fordømt misbruget rettet mod Manchester United stjernen Jadon Sancho og Bukayo Saka.

Tre Lions boss Gareth Southgate har mærket det racistiske misbrug fra trolde som „utilgivelige“. Den britiske premierminister Boris Johnson og den engelske fodboldforbund har også fordømt den.

Metropolitan Police har i mellemtiden bebudet dette misbrug „vil ikke blive tolereret „og har planer om at iværksætte en undersøgelse.