FIFA præsident affyrer en advarsel til European Super League klubber

Gianni Infantino
Gianni Infantino

Gianni Infantino

Den Europæiske Super League står over for mere tilbageslag, da FIFA-præsidenten advarer de deltagende klubber om at forvente „konsekvenser“.

FIFA’s præsident Gianni Infantino har advaret alle 12 stiftende klubber i den europæiske superliga om at forvente „konsekvenser“.

Han oplyste også, at ethvert hold, der slutter sig til udbryderkonkurrencen „ikke kan være halvt ind eller halvt ud“.

De 12 stiftende klubber står fortsat over for en stærk modstand mod den europæiske Super League. UEFA har offentligt fordømt konkurrencen og truet med at straffe alle involverede.

Der er planlagt alvorlige sanktioner. UEFA’s præsident Aleksander Ceferin har endda truet med at forbyde alle deltagende spillere fra internationale turneringer.

Champions League semi-finalister Real Madrid, Chelsea og Manchester City kunne alle blive tvunget ud af denne sæsons konkurrence på grund af deres engagement.

„Hos FIFA kan vi kun stærkt misbilliger oprettelsen af en Super League,“ sagde Infantino som citeret af Goal.

„Det er en lukket butik, som er et udbrud fra de nuværende institutioner, fra ligaer, fra foreningerne, fra UEFA og fra FIFA.

„Der er meget at smide væk for måske en kortsigtet økonomisk gevinst på nogle. Folk skal tænke meget omhyggeligt. De skal reflektere, og de skal påtage sig et ansvar.

„Hvis nogle vælger at gå deres egen vej, så skal de leve med konsekvenserne af deres valg. De er ansvarlige for deres valg.
„Konkret betyder det enten du er inde eller du er ude. Man kan ikke være halvt ind eller halvt ude.“