Arteta sætter mål og hjælper målet for Smith Rowe

Emile Smith Rowe

Efter Smith Rowe scorede sit første Premier League-mål, satte Arteta den unge et nyt mål for at blive en ‘top’ nr. 10 i Arsenal.
Mikel Arteta har udfordret Emile Smith Rowe til at blive en ‘top’ nr. 10 i Arsenal ved at nå 15 mål og 10 hjælper en sæson.

Smith Rowe scorede det første mål i sin Premier League-karriere om søndagen for at hjælpe Gunners med at forsegle en 3-1 sejr over West Brom på Emirates Stadium.

Den 20-årige gjorde det i stil ved at smadre i en volley fra Bukayo Sakas kors til hånd Arsenal føringen. Nicolas Pepe krøllede derefter bolden ind i øverste hjørne fra det yderste højre seks minutter senere. Og mens Matheus Pereira fik et mål tilbage til West Brom, forseglede Willians sene frispark Artetas mænd alle tre point.

At se Smith Rowe, scoring hans første liga mål var tilfredsstillende for Arteta. Nu spanieren, der rakte den unge midtbanespiller sin store pause i denne sæson, har afsløret sine forventninger til fremtiden.

„Han har en fantastisk sæson, lige siden han begyndte at spille i december,“ sagde Gunners-chefen på en post-kampkonference søndag aften.

„Men han scorer sit første Premier League-mål. En utrolig sæson for en No 10 af Arsenal betyder, at han har brug for at score 15 mål og give 10 assists.

„Så er du lige deroppe med de bedste fyre i Europa og i ligaen. Han har evnen til at gøre det, men han har ikke gjort det.

„Vi er nødt til at bevare roen med ham, give ham den rigtige støtte, og trin for trin tror jeg, han vil komme derhen.“

Arteta er også håbefulde Smith Rowe hamstring problem er ‘intet større ‘efter han kom ud i 63rd-minut for Kieran Tierney.

„Jeg ved det ikke, han følte noget i hans forstrækning, så vi tog ham af,“ sagde Arteta.

„Jeg ved det ikke. Nogle gange kramper han, og det er noget, der er sket i et stykke tid, fordi han stadig tilpasser sig ligaen, til mængden af kampe hver tredje dag.