Arteta bekræfter, at Kroenke har gjort én ting efter ESL tilbageslag

Arteta
Arteta

Arteta

Arsenal manager Mikel Arteta har afsløret, at ejeren Stan Kroenke undskyldte til ham direkte over den europæiske Super League-fiasko.
Mikel Arteta har afsløret, at Arsenal ejer Stan Kroenke og administrerende direktør Vinai Venkatesham har undskyldt til ham og spillerne over klubbens planer om at slutte sig til den kollapsede Super League.

Søndag aften meddelte Arsenal, at de var en af 12 klubber — sammen med resten af Premier Leagues ‘Big Six’, plus Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Juventus, Inter Milan og AC Milan — som har til hensigt at danne en ny europæisk konkurrence i midten af ugen.

Men planerne blev mødt med raseri af tilhængere, ligaer og styrende organer i hele Europa, og ved tirsdag aften, Arsenal og de andre fem engelske sider havde trukket sig ud af ligaen.

I et åbent brev, Arsenal bestyrelsen fortalte tilhængere, at „vi lavede en fejl, og vi undskylder for det“, og når du bliver spurgt, om det samme budskab var blevet videregivet til ham, Arteta sagde som pr Sky Sports: „Ja, startende fra Vinai, ejerskabet og alle, der er involveret i processen.

„Alle af dem med de rigtige intentioner om at forsvare klubben, og sætte klubben i den bedst mulige position for nu og for fremtiden. Men at acceptere, at den måde, den er blevet håndteret på, har haft frygtelige konsekvenser, og at det var en fejl.“

„Jeg er nødt til virkelig at respektere, at når folk har ægte intentioner om at gøre det bedste for denne fodboldklub, men hvis det ikke er det rigtige at gøre, kan de undskylde. Jeg tror, at spillerne, personalet og alle, der arbejder i klubben, skal acceptere det og komme videre.“

Arteta blev derefter spurgt, om Kroenke eller hans søn Josh Kroenke, der er instruktør i Arsenal — havde direkte undskyldt til ham, og cheftræner sagde: „Ja, absolut.“

„Naturligvis de er den maksimale ansvarlige for at køre fodboldklubben. De undskyldte for at forstyrre holdet, ikke at have kapacitet eller evne til at kommunikere på en anden måde tidligere og forklarede årsagerne til.

„Og de videregav en besked til spillerne. Det er alt, du kan bede om, og jeg er nødt til at acceptere det.

„Jeg talte med dem i går [Onsdag]. Som altid, hver gang vi har brug for noget, og hver gang der sker noget, er de straks klar til at handle, give de svar, de kan, og give den støtte, de kan.“

Arteta sagde, at han var uvidende om klubbens planer om at slutte sig til Super League indtil søndag, da nyheden brød. Liverpool manager Jurgen Klopp og Chelsea chef Thomas Tuchel har sagt, at de befandt sig i lignende situationer.

„Jeg fandt ud af en lille smule, før nyhederne blev lækket, og så var alt helt ude af kontrol, og verden reagerede på en virkelig samlet måde,“ sagde Arteta.

„Så ikke rigtig tid til at tænke over det, reflektere eller evaluere, fordi da det var ude, kom en stor tsunami på den og dybest set dræbte den.

„Vinai talte til mig og forklarede lidt, hvad der skete lige før det blev annonceret. Han var meget klar og gennemsigtig over for mig.

„Jeg forstår grundene til, at vi ikke kunne vide. Naturligvis var vi ikke involveret i beslutningen.“