Arteta afslører en af Arsenal stjerne Tavares’ største kvaliteter

Arsenal FC
Arsenal FC

Sommersigneringen har imponeret i Kieran Tierney fravær forud for Arsenals seneste kamp i denne uge.
Nuno Tavares’ evne til at forblive uanfægtet på banen har imponeret Arsenal manager Mikel Arteta.

Den 21-årige, der sluttede sig til klubben fra Benfica om sommeren for en aftale på 8 millioner euro, fik sin første Premier League til at starte i sidste uges 3-1-sejr over Aston Villa i Emirates.

Med Tierney såret spildte Tavares ikke sin chance. Portugiserne har en energisk præstation på venstre back og blev slet ikke fazed, et træk Arteta satser som en af hans ‘største kvaliteter’.

„Det var noget, vi virkelig kunne lide ved Nuno, da vi kiggede på ham, og kredit til Edu og spejderafdelingen, da de lavede processen, fordi det er noget, vi har diskuteret meget, fordi vi vil have en vis karakter at spille for Arsenal,“ fortalte Arteta klubbens hjemmeside.

„For at håndtere dette pres, at være i stand til at udføre med det samme, når du har brug for det, og at gå fra ikke at spille til at spille med det samme, og at have denne evne til at gøre, hvad han gjorde. Så kredit til drengen.

„En af de største kvaliteter, han har, er, at han ikke er fazed overhovedet, når spiller. Han blev ikke fazed til at lave en debut som han gjorde, de risici, han tager, de handlinger, han sætter på plads.

„Plus hvad du kan se, hans fysikalitet, han er naturligvis en meget begavet atlet. Han kan løbe, og han kan ændre hastighed og retning, og teknisk set er han meget begavet.

„Men for mig er det vigtigste, at han er forsvarer, og han skal forsvare først, og så kan han give resten af sine kvaliteter.“

Tavares håber at imponere igen for Arsenal i tirsdagens EFL Cup sammenstød med Leeds. For match detaljer og væddemål tips